Danko: Aj eurovoľby môžu pomôcť zastaviť rozpredávanie Slovenska

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 14:52 • 2 min
Danko: Aj eurovoľby môžu pomôcť zastaviť rozpredávanie Slovenska

BRATISLAVA - Slovenská národná strana v súvislosti so sobotňajšími voľbami do Európskeho parlamentu (EP) vyzýva všetkých oprávnených voličov na Slovensku, aby prišli k volebným urnám.

slovakia

left justify in out

"SNS verí, že voliči sa rozhodnú pre tých, ktorí budú v europarlamente hájiť slovenské záujmy, nie záujmy nadnárodných skupín podporovaných Bruselom," povedal pre TASR predseda SNS Andrej Danko. 
     

Európska únia (EÚ) sa totiž podľa neho aj prostredníctvom Európskeho parlamentu usiluje oklieštiť právomoci členských štátov, najmä malých, oslabiť silu národných politických strán a "nanútiť Slovensku legislatívu, ktorá umožní stratu nášho národného bohatstva". 
     

"V EÚ sa napríklad pripravuje hrubá manipulácia volebného systému, podľa ktorého budú môcť v nadchádzajúcich voľbách do EP kandidovať len veľké európske politické strany. Ak nejaká strana nenájde dostatočný počet partnerov, oslabí ju to, priam umlčí," tvrdí Danko.
     

"Pre SNS je priorita silné Slovensko v Európe národov. Ak má byť EÚ silná, musí mať aj silné členské štáty. Aj normy a nariadenia EÚ a a neschopnosť našich vlád čeliť tomuto tlaku spôsobili, že sme si rozpredali napríklad strategické a energetické podniky ako SPP a SSE. Musíme sa poučiť z minulosti a nedovoliť, aby sme ich rozpredávali ďalej, aby sme prišli aj o našu vodu a pôdu," tvrdí Danko. 
     

"Navyše, keď dnes Nemci a Francúzi z týchto podnikov odchádzajú, naša vláda ich dovoľuje získavať finančným skupinám. A ak vláda dnes oznamuje, že získa naspäť 100-percentný podiel v SPP, každý vlastenec by mohol zaplesať. Lenže pravda je taká, že majetky spoločnosti SPP sú už dávno v jej dcérskych spoločnostiach, ktoré zostali v súkromných rukách," dodáva.
     

SNS podľa neho presadzuje a v budúcnosti sa tiež bude zasadzovať o to, aby sa podniky v oblastiach ako energetika vrátili do rúk štátu. "Zahraničné korporácie ani finančné skupiny nesmú vlastniť ani strategické podniky, ani pôdu, ani našu vodu," uzatvára Danko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies