Dánka (23) zabila sto teroristov z Islamského štátu: Doma ju čakalo nepríjemné prekvapenie

NETKY.SK • 9 Február 2017, 09:43 • 2 min
Dánka (23) zabila sto teroristov z Islamského štátu: Doma ju čakalo nepríjemné prekvapenie

KODAŇ – Na hlavu dvadsaťtriročnej Dánky Joanny Palaniovej vypísal Islamský štát veľkú odmenu.

slovakia

left justify in out

Študentka tvrdí, že Islamský štát vypísal na jej hlavu odmenu 1 milión dolárov za to, že zabila sto miltantov a oslobodila sexuálne otrokyne.

 

Joanna vystrelila zo zbrane prvýkrát ako deväťročná a dokáže veľmi šikovne narábať so snajperskou puškou. Je na to veľmi hrdá a chce to naučiť aj kurdské ženy, ktoré boli znásilnené.

 

Obete, ktoré učí bojovať sú podľa jej slov odvážnejšie ako ona v ich veku.

 

Dvadsaťtriročná Dánka študovala v Kodani politológiu, keď sa rozhodla, že bude bojovať proti Islamskému štátu. Nasleduje tak kroky svojho otca, ktorý sa pridal k Pešmergom.

 

 

Avšak po jej návrate do Dánska jej skonfiškovali pas a môže sa dostať aj do väzenia. „Bola som ochotná vzdať sa môjho života a mojej slobody, aby som zastavila postup Islamského štátu a v Európe bolo bezpečnejšie,“ povedala denníku Broadly a dodala: „V mojej krajine ma však vidia ako teroristu.“

 

„Boli časy, kedy som sa bála. Boli časy, kedy som si želala, aby som prežila. Ale nebola jedna sekunda, kedy by som si priala, aby som bola opäť doma. Vedela som, že som na správnom mieste,“ povedala Joanna.

 

 

 

„Som európska Kurdka. Väčšina mojich hodnôt je Európskych. Nemôžem žiť v Kurdistane viac ako jeden alebo dva roky, pretože to pre ženu ako som ja veľmi nekomfortné. Najradšej by som obetovala svoj život za Európu, demokraciu, slobodu a práva žien,“ dodala Joanna.

 

Joanna momentálne ostala v Kodani, kde chce dokončiť vysokú školu, a potom plánuje návrat na frontu v boji proti IS, aj napriek tomu, že jej hrozí väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies