Daniele Watts sa musí ospravedlniť policajtom, ktorí ju zatkli

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:54 • 2 min
Daniele Watts sa musí ospravedlniť policajtom, ktorí ju zatkli

LOS ANGELES - Americká herečka Daniele Watts a jej partner, šéfkuchár Brian James Lucas, sa musia písomne ospravedlniť losangeleským policajtom za to, že ich obvinili zo zlého zaobchádzania a rasizmu. Dvojicu zatkli 11. septembra 2014 v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku o tom vtedy informovala samotná predstaviteľka CoCo z filmu Divoký Django (2012). Ako napísala, dvaja policajní strážnici ju zadržali po tom, ako na ulici pobozkala svojho priateľa. "Keď prišla polícia, stála som na chodníku pri strome. Telefonovala som so svojím otcom. Neurobila som nič zlé, tak som odkráčala preč. O niekoľko minút ma policajti zastavili a nasilu ma spútali," uviedla Watts, ktorá sa tiež vyjadrila, že celá udalosť bola pre ňu frustrujúca. Lucas zase tvrdil, že skončili v putách preto, že ochrancovia zákona považovali Watts na základe oblečenia a farby pleti za prostitútku.


Polícia po zistení totožnosti pár prepustila na slobodu. V nedeľu 14. septembra 2014 tiež vydala vyhlásenie, v ktorom vysvetlila, že konala na základe telefonickej sťažnosti. "Občan, ktorý nahlásil polícii sťažnosť, uviedol, že muž a žena sa dopustili exhibicionizmu v aute s otvorenými dverami. Policajní dôstojníci našli dvoch jedincov podobajúcich sa popisu svedka a na chvíľu ich zadržali. Po krátkom vyšetrovaní, pri ktorom sa zistilo, že dvojica nespáchala zločin, ich pustili na slobodu," píše sa vo vyhlásení.


Herečka a šéfkuchár nevzniesli na pondelkovom súdnom pojednávaní námietku voči obvineniam z narúšania verejného poriadku príliš hlučným správaním. Súd preto obom nariadil písomne sa ospravedlniť policajnému dôstojníkovi, jeho dvom kolegom a ľuďom, ktorí bývajú neďaleko miesta, kde sa celý incident odohral. Okrem toho musia tiež absolvovať 40 hodín verejnoprospešných prác a rešpektovať zákony. Právny zástupca Watts a Lucasa Lou Shapiro sa pre denník Los Angeles Times vyjadril, že jeho klienti sú s rozsudkom spokojní. "Je to víťazstvo pre obe strany," zhodnotil rozhodnutie súdu.
Daniele Watts sa stala známou účinkovaním v spomínanom filme Divoký Django (2012) režiséra Quentina Tarantina. Diváci a diváčky ju môžu poznať aj z komédií Something Like a Business (2010) a Babysitter (2015). Okrem toho si zahrala v množstve krátkych filmov ako Straight Down Low (2013) alebo ColorLines (2014). Objavila sa aj v seriáli Tráva (2005 - 2012), v ktorom sa predstavila v roku 2012, či v projekte Partners (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies