Daniele Watts a jej priateľovi nariadili verejnoprospešné práce

NETKY.SK • 29 August 2015, 17:33 • 2 min
Daniele Watts a jej priateľovi nariadili verejnoprospešné práce

BRATISLAVA - Americkej herečke Daniele Watts a jej partnerovi, šéfkuchárovi Brianovi Jamesovi Lucasovi, nariadil súd v Los Angeles pätnásť dní verejnoprospešných prác, pretože sudca nepovažoval ich ospravedlnenie voči losangelskej polícii za úprimné. Dvojica sa mala policajtom ospravedlniť za to, že ich obvinila zo zlého zaobchádzania a rasizmu.

slovakia

left justify in out

Herečku a jej partnera zatkli 11. septembra 2014 v Los Angeles. Prostredníctvom oficiálnej stránky na Facebooku o tom vtedy informovala samotná predstaviteľka CoCo z filmu Divoký Django (2012). Ako napísala, dvaja policajní strážnici ju zadržali po tom, ako na ulici pobozkala svojho priateľa. Lucas zasa tvrdil, že skončili v putách preto, že ochrancovia zákona považovali Watts na základe oblečenia a farby pleti za prostitútku.


Polícia po zistení totožnosti pár prepustila na slobodu. V nedeľu 14. septembra 2014 tiež vydala vyhlásenie, v ktorom vysvetlila, že konala na základe telefonickej sťažnosti. "Občan, ktorý nahlásil polícii sťažnosť, uviedol, že muž a žena sa dopustili exhibicionizmu v aute s otvorenými dverami. Policajní dôstojníci našli dvoch jedincov podobajúcich sa popisu svedka a na chvíľu ich zadržali. Po krátkom vyšetrovaní, pri ktorom sa zistilo, že dvojica nespáchala zločin, ich pustili na slobodu," napísali vo vyhlásení, pričom taktiež zverejnila videozáznam z incidentu.


V máji sa následne konalo súdne pojednávanie, počas ktorého herečka a šéfkuchár nevzniesli námietku voči obvineniam z narúšania verejného poriadku príliš hlučným správaním. Súd preto obom nariadil písomne sa ospravedlniť policajnému dôstojníkovi a jeho dvom kolegom. Dvojica začiatkom augusta odovzdala sudcovi list s ospravedlnením, v ktorom však uviedli, že ich policajti vyprovokovali. Sudca dal preto páru ďalšiu šancu. Ani druhý list sa mu však nezdal úprimný, pričom ho nazval pasívne agresívnym. Watts a Lucasovi preto nariadil verejnoprospešné práce. Po ich vykonaní budú obaja ešte dva roky v podmienke.


Daniele Watts sa stala známou účinkovaním v spomínanom filme Divoký Django (2012) režiséra Quentina Tarantina. Diváci a diváčky ju môžu poznať aj z komédií Something Like a Business (2010) a Babysitter (2015). Okrem toho si zahrala v množstve krátkych filmov ako Straight Down Low (2013) alebo ColorLines (2014). Objavila sa aj v seriáli Tráva (2005 - 2012), v ktorom sa predstavila v roku 2012, či v projekte Partners (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona