Daniel Radcliffe má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy

NETKY.SK • 13 November 2015, 10:37 • 2 min
Daniel Radcliffe má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy

LOS ANGELES - Anglický herec Daniel Radcliffe má od štvrtka hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák z Londýna dostal hviezdu s poradovým číslom 2565, ktorú umiestnili pred Dolby Theatre. Herca na ceremoniáli sprevádzali filmár Christopher Columbus, ktorý s Radcliffom nakrútil dva filmy o Harrym Potterovi, a tiež moderátor a herec Chris Hardwick.


Daniela Radcliffa preslávila rola čarodejníka Harryho Pottera, do ktorej ho obsadili, keď mal jedenásť rokov. Po adaptácii knižného bestselleru Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) si túto úlohu zopakoval ešte vo filmoch Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). Predstavil sa aj na divadelných doskách Broadwaya, kde účinkoval v muzikáli How To Succeed In Business Without Really Trying a za svoj výkon získal uznanie kritiky. V roku 2012 sa objavil ako mladý právnik v horore Žena v čiernom a v roku 2013 si vo filme Zbav sa svojich miláčikov zahral básnika Allena Ginsberga. Predstavil sa aj v snímke Horns (2013).
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies