Daniel Martin na odchode z tímu Cannondale-Garmin

NETKY.SK • 14 August 2015, 11:49 • 2 min
Daniel Martin na odchode z tímu Cannondale-Garmin

BIRMINGHAM - Jeden z popredných cyklistov vo svetovom pelotóne Daniel Martin po tejto sezóne opustí tím Cannondale-Garmin. Dvadsaťosemročný rodák z britského Birminghamu sa rozhodol nepredĺžiť spoluprácu so svojím doterajším zamestnávateľom.

slovakia

left justify in out

Martin je súčasťou Garminu od jeho prechodu k profesionálnym tímom od roku 2008 a v jeho drese získal niekoľko úspechov. Medzi najvýraznejšie patria víťazstvá na "monumentálnych" klasikách Liége-Bastogne-Liége 2013 či Okolo Lombardie 2014. V roku 2013 vyhral etapu na Tour de France, dva roky predtým sa tešil z čiastkového víťazstva aj na Vuelte, kde vlani skončil v prvej desiatke. Martin vyhral aj etapové preteky Okolo Poľska 2010 a Okolo Katalánska 2013.

 

Zatiaľ nie je jasné, kam povedú kroky írskeho cyklistu, ale špekuluje sa o prestupe do tímov Trek Factory Racing či Etixx - Quick-Step. Začiatkom tohto roka prejavil záujem o Martinove služby aj tím Sky. Informácie pochádzajú z portálu cyclingnews.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies