Daniel Lipšic zrazil v Bratislave človeka, ten v nemocnici zomrel

NETKY.SK • 20 September 2016, 14:02 • 2 min
Daniel Lipšic zrazil v Bratislave človeka, ten v nemocnici zomrel

BRATISLAVA - Tragicky sa skončila dopravná nehoda, ktorej účastníkom bol poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA). Ten v pondelok (19.9.) vo večerných hodinách zrazil na Vajnorskej ulici v Bratislave 72-ročného chodca.

slovakia

left justify in out

Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

 

Dopravnú nehodu vyšetruje polícia. Bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková priblížila, že podľa dosiaľ vykonaného vyšetrovania viedol 43-ročný vodič auto značky Škoda Superb po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta.

 

"Z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s chodcom, ktorý prechádzal cez vozovku v blízkosti priechodu pre chodcov smerom od Kutuzovovej ulice," opísala Mihalíková. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová, ktorá v pondelok informovala, že muža prijali vo veľmi vážnom stave.

 

Na zistenie prítomnosti alkoholu u chodca bol nariadený odber krvi. U Lipšica bolo požitie alkoholických nápojov na mieste vylúčené vykonanou dychovou skúškou. "Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnila policajná hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti začala stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

 

„Bol som v neďalekom nákupnom centre. Išiel som nie príliš rýchlo, predpokladám, že okolo päťdesiatky a všimol som si tohto staršieho pána tesne pred zrážkou. Bol v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov. Mohol vychádzať z blízkej vinárne. Myslím si, že zrážka sa stala skôr za priechodom, ale to bude vecou vyšetrovania. Je mi to veľmi ľúto, pretože vyhasol ľudský život a pokiaľ bude v mojich možnostiach a z druhej strany ochota, tak rodine veľmi rád pomôžem. Do poslednej chvíle som dúfal, že to nebude mať fatálne dôsledky. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť celej rodine,“ povedal Daniel Lipšic pre denník Nový čas.

 

Tragickú nehodu vyšetruje polícia
 

„Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ informovala agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 


To, či chodec pred tragickým prechodom cez cestu pil alkohol, zistí nariadený odber krvi. Požitie alkoholu vodičom na mieste nehody vylúčila dychová skúška. Výška škody na vozidle je predbežne vyčíslená na tritisíc eur .

Muž, ktorého v pondelok večer zrazil Daniel Lipšic, po prevoze do nemocnice zomrel. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich zdravotníkov," uviedla Eliášová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies