Daniel Lipšic a OĽaNO reagovali na vyhlásenie Roberta Fica o nahrávkach z chaty

NETKY.SK • 12 December 2021, 08:12 • 2 min
Daniel Lipšic a OĽaNO reagovali na vyhlásenie Roberta Fica o nahrávkach z chaty

BRATISLAVA - Opozičný politik v sobotu uviedol v súvislosti s kauzou poľovníckej chaty, že vládna koalícia zneužíva prostriedky trestného práva na boj s politickou opozíciou. Dodal, že vyšetrovatelia a prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) sa mali dopustiť aktu štátneho terorizmu.

slovakia

left justify in out

OĽaNO uviedlo v reakcii na jeho slová, že práve Fico vážnym spôsobom a dlhodobo poškodzoval záujmy Slovenska a stratil akúkoľvek politickú kredibilitu. "Považujeme za absurdné, že človek, ktorý odovzdal políciu do rúk organizovaného zločinu a jeho štátna tajomníčka pôsobila ako hlava justičnej mafie, má v sebe tú drzosť komentovať prácu dnes nezávislých orgánov činných v trestnom konaní (OČTK)," skonštatovala najsilnejšia vládna strana.

 

img

 

Tvrdí, že práve za vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho preukázateľne zneužívali  OČTK na boj proti opozičným politikom, k čomu sa dnes priznávajú ich vlastní nominanti. Tí podľa OĽaNO vypovedajú o obludnej kriminálnej schéme, cez ktorú okrádali občanov o obrovské peniaze. "Na následky tohto vyčíňania doplácame dodnes, keď len za colné podvody musí Slovensko zaplatiť pokutu 277 miliónov eur, ktoré mohli byť využité napríklad na zvýšenie platov zdravotníkov či dôchodkov," dodalo hnutie.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Robert Fico chce vymazať nahrávky z chaty

 

Fico v sobotu povedal, že podáva trestné oznámenie aj podnet na Ústavný súd SR. Tvrdí, že výrazne porušili jeho práva ako súkromnej osoby. Žiada tiež, aby nahrávky z chaty vymazali. Prípad označil za nebezpečný z dôvodu, že od začiatku až do konca sa odpočúvanie dialo v súčinnosti s OČTK.

 

 

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v reakcii uviedol, že podávanie trestných oznámení na prokurátorov ÚŠP zo strany podozrivých a obvinených osôb je pomerne bežnou súčasťou ich obhajoby. "Prokurátori ÚŠP budú aj naďalej vo svojej kompetencii posudzovať zákonnosť dôkazov v trestných veciach, ktoré dozorujú," povedal s tým, že v trestných stíhaniach vedených pod dozorom ÚŠP sú prokurátori viazaní výlučne ústavou, zákonmi a relevantnou judikatúrou. Názory a predstavy politikov, ale ani iných orgánov presadzovania práva, ktoré v daných veciach nie sú príslušné konať a rozhodovať, ÚŠP nebude komentovať, dodal Lipšic.

 

Možno vás zaujme: Na čom sa zhodli zástupcovia SaS a Smeru-SD?

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona