Daniel Day-Lewis sa predstaví v novom filme režiséra Paula Thomasa Andersona

NETKY.SK • 9 September 2016, 09:21 • 2 min
Daniel Day-Lewis sa predstaví v novom filme režiséra Paula Thomasa Andersona

TORONTO - Britský herec Daniel Day-Lewis sa predstaví v novom filme režiséra Paula Thomasa Andersona, s ktorým natočil oscarovú snímku Čierna krv (2007). Zatiaľ nepomenovaný film sa bude zameriavať na módnu scénu 50. rokov 20. storočia a bude to hercov prvý film od účinkovania v dráme Lincoln (2012).

slovakia

left justify in out

Ako bolo o štvrtok potvrdené na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, celosvetové práva na pripravovaný film zakúpila nezávislá spoločnosť Focus Features, uviedla britská stanica BBC.

 

Day-Lewis, ktorý má írske občianstvo, je držiteľom troch Oscarov za hlavné úlohy vo filmoch Moja ľavá noha (1989), Čierna krv (2007) a Lincoln (2012).

 

Day-Lewis (59), syn básnika Cecila Day-Lewisa a herečky Jill Balconovej, bol na cenu akadémie nominovaný aj za stvárnenie hlavných úloh vo filmoch V mene otca (1993) a Gangy New Yorku (2002). Na konte má tiež dva Zlaté glóbusy a štyri ceny BAFTA. Zatiaľ posledným filmom Paula Thomasa Andersona je Skrytá chyba (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies