Daniari spustili kontrolnú akciu zameranú na kontrolný výkaz DPH

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 11:16 • 2 min
Daniari spustili kontrolnú akciu zameranú na kontrolný výkaz DPH

BRATISLAVA - Finančná správa odštartovala kontrolnú akciu. Špecializovaný tím sa zameria na kontrolné výkazy k dani z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Finančná správa zaregistrovala prípad podnikateľa z Bratislavy, ktorý na platby v hotovosti za jeden deň minul viac ako 420.000 eur. Tie si následne zahrnul do kontrolného výkazu DPH. "Aby to bola pravda, musel by zrealizovať denne 420 nákupov po 1000 eur. Toto je jeden z príkladov obchádzania kontrolného výkazu DPH. Finančná správa začala kontrolnú akciu bez časového obmedzenia," informovala dnes hovorkyňa Patrícia Macíková.

 

Podnikatelia, ktorí sa snažia obchádzať kontrolný výkaz DPH, tak robia prostredníctvom jeho jedinej anonymnej časti B3. V nej uvádzajú sumu nákupov v hotovosti, ktoré uskutočnili za predchádzajúce zdaňovacie obdobie. Ako však uviedla Macíková, niektorí sú vo svojich nákupoch rekordéri.

 

Finančná správa preto zriadila na kontrolu časti B3 kontrolného výkazu DPH špecializovaný tím. "Kontrolné skupiny zložené z pracovníkov miestneho daňového úradu, policajného zboru a finančného riaditeľstva vznikajú postupne vo všetkých regiónoch Slovenska. Kontrolná akcia sa začala dnes a zatiaľ je bez časového obmedzenia," dodala Macíková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona