Daniari si kvôli podvodom posvietia na kamióny: Budú ich vážiť

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 09:36 • 2 min
Daniari si kvôli podvodom posvietia na kamióny: Budú ich vážiť

BRATISLAVA - Finančná správa si posvieti na prázdne kamióny na slovenských hraniciach. Chce totiž bojovať proti daňovým podvodníkom, ktorí vyvážajú fiktívny tovar do iných členských štátov Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Doma si potom od štátu pýtajú vysoké vratky na dani, čím Slovensko prichádza ročne o stovky miliónov eur, zdôraznila autorka článku v denníku Hospodárske noviny.

 

V praxi bude nový boj proti daňovým podvodom vyzerať tak, že nákladiaky sa podrobia meraniu na automatických váhach zapustených v ceste.

 

Kamionisti by váženie v praxi počas jazdy nemali ani pocítiť, povedal na HNClube Dane 2017 prezident finančnej správy František Imrecze.

 

Daňová poradkyňa Alica Orda Oravcová si však myslí, že efektivita monitoringu je otázna. Podnikateľom podľa nej nebude pri preukazovaní dodaného tovaru s oslobodením od dane stačiť informácia z "váhy", ale budú musieť doložiť dôkazy o dodávke navyše. Téme sa denník venuje na prvej a štvrtej strane v článkoch "Štát bude vážiť kamióny. Kvôli podvodom s daňami" a "Daniari budú lepšie monitorovať kamióny".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies