Daniari postúpili na konsolidačnú nedoplatky za stovky miliónov eur

NETKY.SK • 23 December 2015, 09:56 • 2 min
Daniari postúpili na konsolidačnú nedoplatky za stovky miliónov eur

BRATISLAVA - Daňové úrady postúpili v tomto roku na Slovenskú konsolidačnú viac ako 420 mil. eur daňových nedoplatkov. Finančná správa tak koná každoročne v zmysle zákona o správe daní. Zároveň tvrdí, že postúpenie ťažko vymáhateľných nedoplatkov daňové úrady odbremení a tak sa môžu sústrediť na vymáhanie aktuálnych nedoplatkov.

slovakia

left justify in out

Suma postúpených daňových nedoplatkov oproti vlaňajšku stúpla. Kým v minulom roku finančná správa na Slovenskú konsolidačnú postúpila spolu 68 tis. daňových nedoplatkov vo výške 332,7 mil. eur, tento rok to bolo už 129 tis. nedoplatkov v celkovej sume 426,7 mil. eur. Ako dodáva finančná správa, z tejto sumy 110 mil. eur tvoria nedoplatky spoločností v konkurze a v likvidácii.


Daniari pritom na Slovenskú konsolidačnú postupujú dočasne nevymožiteľné daňové nedoplatky staršie ako 5 rokov, daňové nedoplatky subjektov, na ktoré bol vyhlásený konkurz a daňové nedoplatky subjektov v likvidácii.

 

"Účelom postúpenia pohľadávok je odbremenenie daňových úradov od veľkého počtu nedoplatkov, ktoré sú veľmi ťažko vymáhateľné, a ich správa je administratívne náročná,“ informuje finančná správa. Slovenská konsolidačná je 100-percentnou akciovou spoločnosťou štátu, v ktorej akcionárske práva vykonáva rezort financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies