Dáni podporujú vstup Grónska do FIFA aj UEFA

NETKY.SK • 31 Október 2015, 14:12 • 2 min
Dáni podporujú vstup Grónska do FIFA aj UEFA

KODAŇ - Prezident Dánskej futbalovej asociácie (DBU) Jesper Möller oznámil, že tamojší zväz plne podporuje Grónsko v jeho úsilí o začlenenie do štruktúr Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) aj Európskej futbalovej únie (UEFA).

slovakia

left justify in out

Ako je známe, Grónsko je autonómne teritórium Dánska. Podobný status majú aj Faerské ostrovy, ktoré sa členom FIFA stali v roku 1988.


"Grónsko je stále súčasťou Dánska, ale chce patriť do UEFA aj FIFA. Naša asociácia podporuje jeho snahu. V Grónsku sa nenachádza žiadne prvotriedne ihrisko, žiaden umelý trávnik. Nemajú nič. Musíme im pomôcť zlepšiť ich podmienky. V Grónsku existuje viac ako 5-tisíc hráčov pri celkovej populácii 54-tisíc obyvateľov," vyhlásil Möller, ktorý dánske teritórium navštivil v auguste.


Grónska futbalová federácia funguje od roku 1971. Reprezentácia najväčšieho ostrova na svete doteraz odohrala niekoľko neoficiálnych stretnutí. Po prípadnom vstupe do FIFA by Grónsko s najväčšou pravdepodobnosťou patrilo pod Futbalovú konfederáciu Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF).


Pre zaujímavosť, Grónsko je členom Medzinárodnej hádzanárskej federácie a dokonca sa už trikrát zúčastnilo na MS v tomto športovom odvetví. Informácie pochádzajú z webu britskej televíznej stanice BBC.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies