Dáni chcú byť ekologickí za každú cenu: Vyrobili spodné prádlo, ktoré si nemusíte vymeniť viac ako týždeň!

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 09:50 • 2 min
Dáni chcú byť ekologickí za každú cenu: Vyrobili spodné prádlo, ktoré si nemusíte vymeniť viac ako týždeň!

Dánski dizajnéri prišli s EKO novinkou, ktorá sa však zrejme nebude pozdávať každému.

slovakia

left justify in out

Pre väčšinu z nás je absolútne prirodzené vymieňať si spodné prádlo denne. Ekologickému rozmýšľaniu dokážeme holdovať v mnohých oblastiach našich životov, no idea zníženia frekvencie prania týchto kúskov odevu medzi ne s najväčšou pravdepodobnosťou nepatrí. Dáni to ale vidia inak a vymysleli nohavičky, ktoré bude stačiť oprať raz za týždeň!

 

Podľa severských ekológov je denné vymieňanie spodného prádla veľmi nešetrné k prírode, pretože sa musí často prať, čo súvisí s vysokou spotrebou vody. Dali preto hlavy dokopy a vymysleli, ako by sa tento hygienický rituál dal obísť bez toho, aby sme ohrozili svoje zdravie.

 

Kodanskí tvorcovia teda vyrobili špeciálnu radu dámskej aj pánskej bielizne pozostávajúcej zo špeciálnych materiálov. Tá nevyžaduje časté pranie, úplne postačí, ak ju vyperiete raz za týždeň, údajne však vydrží aj niekoľko týždňov! Ide o recyklovaný nylón, ktorý je veľmi ľahký a priedušný, doplnený vláknami striebra. Tento kov je známy svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami. Takéto spodné prádlo okrem iného napomáha aj správnej regulácii telesnej teploty.

 

Bielizeň, ktorú šijú ako bezšvovú, aby tak každému zabezpečili maximálny komfort pri jej nosení, zatiaľ do predaja nespustili. Pracujú totiž na vylepšovaní materiálov tak, aby boli použité len tie stopercentne recyklované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies