Dani Alves sa vracia do Barcelony, bude hrať za jedno euro!

NETKY.SK • 18 November 2021, 10:12 • 2 min
Dani Alves sa vracia do Barcelony, bude hrať za jedno euro!

BARCELONA – Katalánsky veľkoklub sa chce dostať z krízy a pomôcť mu majú známe tváre. Klub oslovil po návrate Xaviho ďalšieho bývalého hráča, Daniho Alvesa, ktorý kvôli neutešenej finančnej situácii blaugranas pristúpil na symbolický plat vo výške jedného eura.

slovakia

left justify in out

Už tridsaťosemročný obranca sa na štadióne Camp Nou dočkal emotívneho prijatia zo strany fanúšikov. Staronová posila bude obliekať dres s číslom 8, ktorý predtým nosili legendy Andrés Iniesta či Christo Stoičkov.

 

img

 

„Teraz som ešte krajší, než keď som odchádzal. Ak si spomínate, keď som naposledy držal tento mikrofón, hovoril som, že neviem, kedy sa tento sen skončí. Ale som tu opäť a stále ten sen žijem. Vďaka vám sa cítim výnimočne, ako jeden z vás. To sa nikdy nezmení. Nech žije Barca, nech žije Katalánsko, nech žijú matky, ktoré vás priviedli na svet,“ prihovoril sa priaznivcom.

 

img

 

Alves bol od leta voľným hráčom po tom, ako mu v brazílskom Sao Paule nebola vyplatená mzda. Za Barcelonu bude môcť nastupovať od januára budúceho roka a pokúsi sa nadviazať na mimoriadne úspešné roky 2008 – 2016. „Za posledných pár rokov sa tu veci zmenili k horšiemu. Musíme to napraviť. Je potrebné sústrediť sa na problémy a ich riešenie. Chcem, aby sa klub vrátil tam, kde bol pred niekoľkými rokmi. Toto je naša misia, ktorú dokážeme splniť len spoločne. Je to veľká výzva, ale nikdy som si nedával malé ciele,“ dodal.

 

 

Alves podpísal v staronovom pôsobisku ročnú zmluvu a bude mať suverénne najmenší plat v celej španielskej lige. Hrať by mal len za symbolické euro. Brazílsky bek si váži aj osmičku na drese, ktorá má v Barcelone špeciálny význam, „Každý by si mal ctiť velikánov, keď sú ešte medzi nami. Toto číslo budem nosiť z dôvodu, aby som im vyjadril rešpekt.“

 

 

Alves s Barcelonou v minulosti šesťkrát ovládol domácu súťaž a na konte má aj tri triumfy v prestížnej Lige majstrov. Neskôr hrával aj za taliansky Juventus či parížsky St. Germain. Barcelone patrí momentálne v lige 9. miesto so 17 bodmi. Na neuspokojivé výsledky po odchode Lionela Messiho doplatil tréner Ronald Koeman, ktorý uvoľnil miesto Xavimu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies