Daňa čaká sústredenie v Toronte: Neplánujem sa špeciálne pripravovať

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 09:22 • 2 min
Daňa čaká sústredenie v Toronte: Neplánujem sa špeciálne pripravovať

BRATISLAVA - Talentovaný slovenský hokejista Marko Daňo už o pár dní absolvuje šesťdňové sústredenie v Toronte predchádzajúce tohtoročnému vstupnému draftu zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Najmladší člen slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtoročných MS sa však neplánuje nijako špeciálne pripravovať, teraz myslí skôr na oddych. "Pôjdem tam na testy, uvidíme, ako to celé dopadne. Dôležitejšie sú však rozhovory so zástupcami klubov, na tie sa plánujem zamerať, testy sú len také dodatočné. Nebudem sa však špeciálne pripravovať, asi by to bolo zbytočné. Nabehnúť po náročnej sezóne do tréningového procesu a vôbec si neoddýchnuť, to nie je správne," uviedol Daňo.

Akcia "NHL Combine" sa každoročne koná v Toronte a zúčastňujú sa na nej vybraní hráči, ktorí by v danom roku mali byť draftovaní v úvodných kolách. Tento rok sa sústredenie uskutoční od 27. mája do 1. júna a celkovo sa na ňom zúčastní 101 hráčov, z toho 86 z nich v tejto sezóne pôsobí v Severnej Amerike. Daňo je jediným pozvaným slovenským hokejistom.

Vstupný draft NHL je následne naplánovaný na 30. júna v New Jersey. Podľa prognóz by mal syn bývalého dlhoročného reprezentanta Jozefa Daňa byť slovenskou draftovou jednotkou. "Som zvedavý, ako to dopadne a nakoľko sa ku mne prikloní šťastena. V podstate mi je jedno, kto si ma vyberie. Teraz fandím Chicagu, ale budem rád, ak siahne po mne klub, ktorý mi dá príležitosť hrať," prezradil Daňo.

Osemnásťročný útočník Slovana Bratislava zaznamenal v tejto sezóne v 37 stretnutiach KHL sedem bodov (3+4), pričom si svojimi kvalitnými výkonmi vypýtal aj miesto v národnom tíme. Slovensko reprezentoval i na nedávno skončených majstrovstvách sveta, kde v piatich zápasoch nazbieral dva body za gól a asistenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona