Daň za ubytovanie sa v Banskej Štiavnici od budúceho roka zvýši

NETKY.SK • 19 December 2017, 09:37 • 2 min
Daň za ubytovanie sa v Banskej Štiavnici od budúceho roka zvýši

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Návštevníci Banskej Štiavnice, ktorí sa rozhodnú v meste prenocovať, si v budúcom roku na dani z ubytovania priplatia.

slovakia

left justify in out

Namiesto súčasných 0,5 eura za prenocovanie si po novom zaplatia 0,7 eura.

 

Zmenu prinieslo nové všeobecne záväzné nariadenie o miestnych daniach, ktoré banskoštiavnickí poslanci schválili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva.

 

Vedúca ekonomického oddelenia Mestského úradu v Banskej Štiavnici Kamila Lievajová uviedla, že za prvých jedenásť mesiacov tohto roka malo mesto z tejto dane výnos vo výške približne 30-tisíc eur. "V budúcom roku predpokladáme zvýšený výnos, samozrejme bude to závisieť aj od podnikateľov. Musím však pozerať aj do vlastných radov, treba nám dôslednejšie túto daň riešiť," podotkla.

 

Daň za ubytovanie však podľa jej slov stále nie je v porovnaní s ostatnými mestami vysoká. "Myslím, že sa dostaneme na ten priemer," dodala Lievajová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies