Daň z jednotlivých podlaží domu platiť nebudeme: Po kritike návrh zákona stiahli

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 09:06 • 2 min
Daň z jednotlivých podlaží domu platiť nebudeme: Po kritike návrh zákona stiahli

BRATISLAVA - Daň z nehnuteľnosti by sa nakoniec zvyšovať nemala.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň predložili poslanci strany Smer a Most-Híd kontroverzný návrh novely zákona, ktorý mal vlastníkom nehnuteľností nariaďovať platenie dane nielen podľa rozlohy, ale aj podľa počtu podlaží. Platili by tak dva až trikrát viac ako doteraz. Tento návrh prešiel prvým čítaním, no spustil vlnu kritiky.

 

Ako uviedla jedna z navrhovateľov novely Edita Pfundtner, strana Most-Híd nepodporí návrh zmeny v súčasnom znení, nakoľko nechce zaťažovať vlastníkov rodinných domov. Chcú dosiahnuť, aby sa novela dotkla len podnikateľov. Za pozmeňujúce návrhy bol aj ďalší predkladateľ Ľubomír Peták.

 

Poslanci sa však nakoniec rozhodli, že novelu nebudú upravovať, ale stiahnu ju úplne. „V takejto atmosfére nie sú vytvorené podmienky na predkladanie a zapracovanie konštruktívnych pripomienok do tejto novely zákona,“ uviedli v spoločnom stanovisku. Vyjadrili sa, že nemali v úmysle nijakým spôsobom poškodzovať Slovákov.

 

Napriek tomu, že novelizácia sa nateraz odložila, je možné, že v budúcnosti k nej dôjde. Bude totiž potrebné zavádzať tzv. cenové mapy, podľa ktorých by sa dane mali platiť na základe toho, kde sa nehnuteľnosť nachádza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies