Dán Moltke-Leth priznal, že čelil korupčnému návrhu

NETKY.SK • 16 September 2014, 11:36 • 2 min
Dán Moltke-Leth priznal, že čelil korupčnému návrhu

KODAŇ - Dánsky tenista Andreas Moltke-Leth priznal, že dostal ponuku 37 500 DKK (v prepočte 5000 eur) za to, že zámerne prehrá prvý set presne 0:6. Devätnásťročný ľavák to uviedol pre noviny Politiken.

slovakia

left justify in out

"Zaskočilo ma to, ale povedal som jasné ´nie´. Tie peniaze by mi určite nestáli za ohrozenie celej kariéry. Je to pasca, pretože keď raz skĺznete, niet cesty nazad. Viem si však predstaviť, že takýto návrh môže byť pre hráčov na mojej úrovni veľmi lákavý," skonštatoval Moltke-Levy (2203. v renkingu ATP), ktorého telefonicky oslovil muž v čistej angličtine a z neznámeho čísla. Politiken na porovnanie pripomenuli, že za celkový triumf na turnajoch najnižšej úrovne je prémia približne 10 000 DKK (1340 eur). 

 

Spomenutý denník v rámci kontextu uviedol, že organizácia Sportradar monitoruje pre Európsku futbalovú úniu (UEFA) asi 30 000 zápasov ročne, pričom zhruba v 1 % prípadov vyhodnotí dianie na stávkovom trhu ako podozrivé. Je to teda cca 300 duelov za rok. 

 

Na "biely šport" dohliada Tennis Integrity Unit (TIU), ktorú zriadili v roku 2008 štyri hlavné svetové tenisové autority a organizácie - ITF, jej nezávislá grandslamová komisia, ATP a WTA - ako súčasť jednotného protikorupčného programu zavedeného pod vplyvom viacerých podozrení z ovplyvňovania výsledkov či zneužívania interných informácií. Inicioval to neslávne známy sopotský duel medzi Rusom Nikolajom Davydenkom a Argentínčanom Martinom Vassallom-Arguellom z augusta 2007. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies