Dámy pozor na kozmetiku: Úrad zdravotníctva varuje pred troma druhmi kozmetických výrobkov

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 17:52 • 2 min
Dámy pozor na kozmetiku: Úrad zdravotníctva varuje pred troma druhmi kozmetických výrobkov

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou.

slovakia

left justify in out

Ide o paletu očných tieňov, ochranný krém na tvár, ceruzku na pery a rúž. "Môžu sa nachádzať aj na Slovensku," upozornil hlavný hygienik SR Ján Mikas. 

 

Pri palete očných tieňov Eyeshadowpalette značky The Bronze Pallete bola zistená prítomnosť ťažkých kovov (arzén, chróm, olovo a nikel).

 

ÚVZ varuje aj pred ceruzkou na pery a rúžom Lipstick&Liner značky MatteLiquid. Aj v tomto výrobku bola zistená prítomnosť ťažkých kovov.

 

Tretím produktom, pred ktorým ÚVZ varuje, je ochranný krém na tvár SPF 30 Haute Protection značky Lovea z Francúzska (výrobná dávka: 203577/2, LOT 0641C9901, čiarový kód: 3506770303022). Produkt obsahuje látku methylisothiazolinone (0,011 percenta), ktorá je povolená len do zmývateľných výrobkov. Jeho použitie môže spôsobiť alergickú reakciu u citlivých osôb.

 

Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) ich nahlásili kontrolóri v Írsku a Estónsku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona