Dámske hygienické pomôcky sa vyrábajú z toxických látok! Pri ich výrobe umierajú ľudia

NETKY.SK • 15 Júl 2018, 06:00 • 2 min
Dámske hygienické pomôcky sa vyrábajú z toxických látok! Pri ich výrobe umierajú ľudia

Pri slove hygiena si predstavíte niečo čisté a zdravotne prospešné, najmä keď sa to týka citlivých a reprodukčných partií. Dámske hygienické vložky a tampóny sú však vyrábané z veľmi toxických až rakovinotvorných látok, vrátane tých geneticky modifikovaných.

slovakia

left justify in out

Keď sa pozriete na zloženie vložiek či tampónov, zistíte, že ich dôležitou zložkou je bavlna. Málo kto tuší, že na plantážach s bavlnou sa používajú tie najjedovatejšie chemické pesticídy. Nie je ničím nezvyčajným, že na týchto plantážach denne umierajú otrávení pracovníci. Nebolo tomu tak vždy, že ženy mali toľko gynekologických problémov.

 

Český časopis Šifra informuje, že dámske hygienické pomôcky vo väčšine nie sú vyrábané z prírodnej bavlny ale z tej geneticky modifikovanej či z umelých vlákien, ktoré obsahujú rakovinotvorný herbicíd glyfosát. Až 85% bavlny, ktorá sa pestuje na celom svete je geneticky modifikovaná. Tak isto oblečenie, ktoré nosíme, je vyrobené z GM bavlny.

 

img

Foto: TASR

 

V auguste 2015 web Netzfrauen upozornil na to, že tampóny, vložky a iné pomôcky obsahujú množstvo látok, ktoré sú zdraviu škodlivé.

Okrem iných sú to najmä tieto nebezpečné látky:

 

–Zvyšky chemikálií ako dioxíny a furany, ktoré môžu pochádzať z bieliaceho procesu s chlórom. Tieto látky sú považované za karcinogénne.

– Rôzne aromatické chemikálie (vône), ktoré môžu vyvolať narušenie hormonálneho systému či alergické reakcie na pokožke.

– Chemické lepidlá ako napr. methyldibromoglutaronitril - konzervačná látka. Môže spôsobovať zápaly a alergické reakcie na pokožke.

– Karcinogénne látky ako formaldehyd a rôzne chemické zmäkčovadla - môžu viesť až k neplodnosti. Gynekológovia varujú najmä pred značkami ako Always, Alldays, o. b., Tampax & Co.

– Glyfosát, je okrem iného obsiahnutý aj v potravách.

 

Vyššie spomínané jedy sa používajú aj v detských plienkach či obväzoch. Jednou z najnebezpečnejších je značka Pampers. Aj pri tomto produkte sa totiž uplatňuje politika dvojakej kvality pre Západ a Východ. Na Slovensko sú dovážané horšie plienky. Stáva sa, že deťom sa po nich tvoria na zadkoch vyrážky.

 

Len v USA sa pri produkcii bavlny každý rok spotrebuje 35 000 ton Roundupu – čo je najpredávanejší pesticíd od nechválne známej firmy Monsanto. Táto firma dokonca bojuje za to, aby farmári používali len a len geneticky modifikované semená od Monsanto a úplne tak zlikvidovať prirodzenú formu pestovania. Ide o veľké peniaze. Geneticky modifikované rastliny sa totiž nevedia rozmnožiť, preto by farmár musel každý rok kupovať od firmy nové semená.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies