Damon Dash zažaloval filmára Leeho Danielsa

NETKY.SK • 16 August 2014, 13:53 • 2 min
Damon Dash zažaloval filmára Leeho Danielsa

BRATISLAVA - Americký hip-hopový magnát Damon Dash podal žalobu na filmára Leeho Danielsa, od ktorého chce súdnou cestou získať 25 miliónov dolárov (v prepočte takmer 18,7 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný Dash v žalobe tvrdí, že investoval do produkcie viacerých Leeho projektov ako sú napríklad snímky Precious (2009), The Paperboy (2012) či Komorník (2013), no filmár svoj dlh nikdy nesplatil. Dash preto žiada odškodné 25 miliónov dolárov a taktiež chce byť uvedený v spomínaných projektoch ako jeden z producentov. Magnát chce okrem toho vysúdiť ďalší milión dolárov (približne 747-tisíc eur) od producentky Simone Sheffield, ktorá sa podieľala na niektorých Leeho filmoch.

 

Damon Dash bol v minulosti manažérom rappera Jay Z, s ktorým v roku 1995 založil vydavateľstvo Roc-A-Fella Records a o štyri roky neskôr aj odevnú značku Rocawear. Ich cesty sa rozišli po tom, ako sa v roku 2004 stalo 100-percentným vlastníkom Roc-A-Fella Records vydavateľstvo Def Jam, pričom Jay Z sa stal prezidentom spoločnosti, a o rok neskôr Jay Z odkúpil Dashov podiel v Rocawear. Dash od roku 2000 chodil so speváčkou Aaliyah, ktorá zomrela o rok neskôr pri páde lietadla na Bahamách.

 

Päťdesiatštyriročný Lee Daniels je režisér, scenárista, producent a príležitostný herec. Jeho režisérskym debutom bol kriminálny triler Tieň zabijaka (2005), po ňom nakrútil spomínané snímky Precious (2009), The Paperboy (2012) či Komorník (2013), pričom k The Paperboy napísal aj scenár a za Precious získal dve nominácie na Oscara. Všetky štyri menované aj produkoval, okrem toho bol tiež producentom filmov Ples príšer (2001), The Woodsman (2004) a Tennessee (2008). Ako herec sa predstavil v krátkometrážnej snímke A Little Off Mark (1986), ďalej v nemeckej dráme Agnes und seine Brüder (2004) a vo svojich filmoch Tieň zabijaka a The Paperboy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies