Damon Albarn prehovoril o skúsenostiach s heroínom

NETKY.SK • 30 Marec 2014, 13:18 • 2 min
Damon Albarn prehovoril o skúsenostiach s heroínom

BRATISLAVA - Droga mu síce pomáhala s kreativitou, no je rád, že sa jej dokázal zbaviť.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Damon Albarn prehovoril o skúsenostiach s heroínom. Drogu označil za veľmi krutú vec, no tiež priznal, že mu v polovici 90. rokov pomohla s kreativitou. "Oslobodil ma. Nerád o tom hovorím kvôli dcére a rodine, no bol som neskutočne kreatívny. V kombinácii s hraním jednoduchej a krásnej hudby v Afrike ma úplne zmenil ako hudobníka. Získal som zmysel pre rytmus a podarilo sa mi nejak uvoľniť hlas," prezradil na margo heroínu 46-ročný hudobník pre magazín Q. Zároveň však dodal, že je rád, že sa tohto zlozvyku dokázal zbaviť. "Zmení vás na veľmi izolovanú osobu. Vo všeobecnosti nie je dobré nič, na čom ste závislý," vysvetlil.


Damon Albarn je známy najmä ako člen formácií Blur a Gorillaz. S prvou menovanou vydal albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) a Think Tank (2003), zatiaľ čo s tou druhou má na konte štúdiovky Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Okrem toho vydal tiež sólové dvoj-EP Democrazy (2003), niekoľko spoločných albumov a podieľal sa aj na štyroch soundtrackoch filmov a divadelných hier. Britský týždenník New Musical Express (NME) mu tento rok udelil Cenu za novátorstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies