Damaskom otriasli silné explózie

NETKY.SK • 5 Máj 2013, 09:01 • 2 min
Damaskom otriasli silné explózie

BEJRÚT - Silné explózie otriasli dnes sýrskou metropolou Damask. Sýrska televízia v súvislosti s nimi informovala, že izraelské rakety zasiahli vojenské výskumné centrum na predmestí Damasku.

slovakia

left justify in out

Vojenské výskumné zariadenie v Džamráji bolo už terčom predchádzajúceho podobného izraelského útoku v januári.

Videozáznamy, ktoré na internet umiestnili opoziční aktivisti, zachytávajú veľkú horiacu guľu stúpajúcu k nočnému nebu.

K explóziám došlo deň po tom, ako nemenovaný izraelský vládny úradník priznal, že Izrael vyslal v piatok vojenské lietadlá, aby zaútočili na predpokladanú zásielku rakiet zo Sýrie určených zrejme pre Hizballáh. "Nový izraelský útok je prejavom snahy o zvýšenie morálky teroristickým skupinám, ktoré sa spamätávajú z útokov našej chrabrej armády," informovala sýrska televízia, čím narážala na nedávne zásahy síl verných prezidentovi Bašárovi Asadovi proti rebelom.

Izraelská strana dnešnú udalosť zatiaľ nekomentovala. "Nechceme reagovať na tento typ správ," uviedol hovorca izraelskej armády pre agentúru Reuters.

Americké ministerstvo zahraničných vecí nevydalo žiaden komentár a izraelské veľvyslanectvo vo Washingtone odmietlo komentovať najnovší vývoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona