Damask uistil Rusko, že jeho chemické zbrane sú v bezpečí

NETKY.SK • 25 Júl 2012, 11:08 • 2 min
Damask uistil Rusko, že jeho chemické zbrane sú v bezpečí

Damask uistil Rusko, že jeho chemické zbrane sú v bezpečí - Politika Moskva dostala od Damasku jasné uistenia o tom, že sýrske chemické zbrane sú úplne chránené, uviedol dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov. Dostali sme od Da

slovakia

left justify in out

img

Moskva dostala od Damasku jasné uistenia o tom, že sýrske chemické zbrane sú úplne chránené, uviedol dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Gennadij Gatilov.
      "Dostali sme od Damasku jasné uistenia, že bezpečnosť tohto arzenálu je úplne zaistená," povedal Gatilov pre tlačovú agentúru Itar-Tass.
      Ruské ministerstvo zahraničných vecí medzitým uviedlo, že nové sankcie Európskej únie voči Sýrii sú kontraproduktívne a neprispejú k vyriešeniu situácie v krajine. Moskva nové sankčné opatrenia EÚ podľa stanoviska pokladá za faktickú blokádu Sýrie a neuzná ich, pretože sú v rozpore s cieľmi mierového plánu Kofiho Annana.
      Ministerstvo kritizovalo opatrenia vyžadujúce od členských štátov EÚ kontrolu nákladu lodí a lietadiel smerujúceho z tretích krajín do Sýrie v prípade podozrenia, že na palube sa môžu nachádzať zbrane.
      Hovorca sýrskeho ministerstva zahraničných vecí v pondelok priznal, že jeho krajina má chemické zbrane. Západné krajiny a Izrael vyjadrili obavy, že by sa mohli dostať do rúk militantných skupín.
      Izraelský minister zahraničných vecí dnes Avigdor Lieberman dnes vyhlásil, že jeho krajina bude konať okamžite, ak zistí, že militanti libanonského hnutia Hizballáh plienia sýrske sklady chemických alebo biologických zbraní. "Pre nás by to bol dôvod na vyhlásenie vojny," povedal Lieberman pre izraelský rozhlas.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies