Damask: Po nálete koalície vedenej USA sa otrávili stovky ľudí pri sýrskom meste Dajr az-Zaur

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 16:34 • 2 min
Damask: Po nálete koalície vedenej USA sa otrávili stovky ľudí pri sýrskom meste Dajr az-Zaur

DAMASK - Stovky ľudí zahynuli po vdýchnutí toxických látok, ktoré sa dostali do ovzdušia po nálete Američanmi vedenej koalície na pozície teroristickej organizácie Islamský štát (IS) pri sýrskom meste Dajr az-Zaur. Uvádza to v dnešnom vyhlásení velenie sýrskej armády, z ktorého citovala agentúra SANA. Koalícia označila správu za dezinformáciu, Rusko informáciu preveruje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení sýrskej armády sa uvádza, že lietadlá "takzvanej medzinárodnej koalície pod vedením USA" v stredu medzi 17.30 h a 17.50 h podnikli nálet na pozície teroristov IS, na ktorých bolo veľké množstvo zahraničných žoldnierov, v dedine Hatla, východne od mesta Dajr az-Zaur. Po nálete na rozsiahly sklad s veľkým množstvom toxického materiálu sa vytvoril biely mrak, ktorý zožltol, uviedla sýrska armáda. Dodala, že v dôsledku vdýchnutia toxických látok zahynulo aj veľkého množstvo civilistov.

 

Hovorca Američanmi vedenej koalície John Dorrian na sociálnej sieti Twitter odmietol, že by koalícia zaútočila pri Dajr az-Zaure. "Nie je to pravda! Je to zámerná dezinformácia... opäť!" napísal Dorrian.

 

Podľa agentúry RIA Novosti ruské ministerstvo obrany oznámilo, že nemá informácie potvrdzujúce správu o úmrtiach. Pre analýzu situácie vyslalo do oblasti údajného útoku bezpilotné lietadlá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona