Damask chce od Trumpovej administratívy, aby zastavila podporovanie militantov

NETKY.SK • 20 November 2016, 14:02 • 2 min
Damask chce od Trumpovej administratívy, aby zastavila podporovanie militantov

DAMASK - Damask chce od administratívy novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby zastavila podporovanie militantných skupín v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes sýrsky minister zahraničných vecí Walíd Mualim.

 

"Od novej administratívy chceme nielen to, aby zastavila podporovanie (militantných skupín), ale aby držala na uzde regionálne veľmoci, ktoré podporujú tieto skupiny. Musíme čakať," povedal Mualim na tlačovej konferencii v Damasku. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa agentúry AP sa Mualim stretol dnes s vyslancom OSN pre Sýriu Staffanom de Misturom. Po schôdzke vyhlásil, že Damask odmieta návrh OSN udeliť autonómiu štvrtiam vo východnej časti mesta Aleppo, ktoré sú pod kontrolou povstalcov. Zdôraznil, že po vyhnaní militantov z tejto časti mesta "musia byť obnovené" v Aleppe štátne inštitúcie. Dodal, že vláda neponechá 275.000 ľudí vo východnej časti Aleppa "6000 ozbrojencom ako rukojemníkov".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies