Ďalšiu Indku našli obesenú na strome v Uttarpradéši

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 10:26 • 2 min
Ďalšiu Indku našli obesenú na strome v Uttarpradéši

NAÍ DILLÍ - Ďalšiu znásilnenú Indku, tentoraz 19-ročnú, našli v stredu obesenú na strome v severoindickom zväzovom štáte Uttarpradéš, 170 kilometrov od hlavného mesta Naí Dillí. Je to už tretí takýto prípad za ostatné týždne v najľudnatejšom štáte Indie, informovala dnes BBC.

slovakia

left justify in out

Minulý mesiac vyvolalo hromadné znásilnenie a zavraždenie dvoch dievčat, ktorých telá tiež viseli zo stromov, verejné pobúrenie.

 

Telo obesenej sa našlo v okrese Murádábád iba deň nato, ako v stredu našli visieť zo stromu v okrese Bahrajč mŕtvu 44-ročnú ženu. Podľa polície sa jej miestni obyvatelia vyhrážali, pretože predávala alkohol a jej rodina menovala v súvislosti s jej smrťou piatich ľudí. Tvrdila tiež, že žena bola znásilnená, súdny lekár to však nemohol jednoznačne potvrdiť.

 

Hromadné znásilnenie však potvrdil v prípade dvoch dievčat z 29. mája, ktoré našli obesené na strome v okrese Badájún. Polícia už zadržala troch útočníkov a dvoch policajtov, ktorých obvinila zo zanedbania povinnosť.

 

Indický zväzový štát Uttarpradéš má 200 miliónov obyvateľov. Nový indický premiér Naréndra Módí tento týždeň povedal, že ochrana žien sa musí stať prioritou jeho vlády.

 

Predchádzajúca vláda vlani sprísnila zákony o sexuálnom násilí po verejných protestoch, ktoré vyvolalo v roku 2012 hromadné znásilnenie a zavraždenie študentky v nočnom autobuse v Naí Dillí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies