Ďalším terčom útoku IS má byť Spojené kráľovstvo

NETKY.SK • 5 December 2015, 07:02 • 2 min
Ďalším terčom útoku IS má byť Spojené kráľovstvo

NEW YORK - Británia má byť po Paríži ďalším údajne zamýšľaným terčom útoku militantnej skupiny Islamský štát (IS). Vyplynulo to z informácií získaných európskymi tajnými službami, uviedla dnes s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z tohto prostredia americká televízna stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Podľa citovaných zistení európskych tajných služieb vyššie postavení bojovníci IS z takzvaného kalifátu poverili britských džihádistov, aby sa vrátili domov a uskutočnili tam útok.


Vážnosť tejto hrozby ani miesto, kde by malo k útoku dôjsť, nie sú známe, upozorňuje CNN. Tieto obavy však podľa nemenovaného predstaviteľa tajných služieb ešte umocnilo stredajšie hlasovanie v dolnej komore britského parlamentu, ktorého poslanci odsúhlasili britské nálety na IS v Sýrii.


Zdroj nepotvrdil, či zverejnenie informácie o hroziacom útoku nesúvisí s novembrovým zatknutím britského agenta IS v Turecku, ktorý bol z okolia extrémistu vystupujúceho pod menom Džihádista John. Britský spolupracovník IS Aine Lesley Davis bol zatknutý na letisku v tureckom Istanbule 13. novembra, v deň uskutočnenia útokov v Paríži.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona