Ďalšieho podvodníka z radov migrantov odsúdili v nemeckom Hannoveri

NETKY.SK • 16 Február 2017, 18:32 • 2 min
Ďalšieho podvodníka z radov migrantov odsúdili v nemeckom Hannoveri

HANNOVER - Za podvod so sociálnymi dávkami odsúdili dnes v nemeckom Hannoveri 28-ročného žiadateľa o azyl z Eritrey, ktorý sa do spolkovej republiky dostal ešte v roku 2014, na 21 mesiacov väzenia nepodmienečne a 200 hodín verejnoprospešných prác.

slovakia

left justify in out

Súd pri vynesení rozsudku zohľadnil nielen celkový objem podvodu, v ktorom tento muž vďaka viacerým identitám zinkasoval v Osnabrücku, Harburgu a Hildesheime neoprávnene 33.500 eur, ale aj fakt, že zbytočne blokoval ubytovacie kapacity vhodné pre iných migrantov, ako aj poškodenie dobrého mena čestných z nich.

 

Iba pred desiatimi dňami odsúdili v Hannoveri v prvom procese podobného charakteru v Dolnom Sasku vôbec žiadateľa o azyl zo Sudánu, ktorý zinkasoval neoprávnene 21.700 eur, na 21 mesiacov väzenia podmienečne a 200 hodín verejnoprospešných prác.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies