Ďalšieho Janukovyčovho spolupracovníka našli mŕtveho

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 17:05 • 2 min
Ďalšieho Janukovyčovho spolupracovníka našli mŕtveho

KYJEV - Spolupracovníka ukrajinského exprezidenta Viktora Janukovyča a bývalého gubernátora Záporožskej oblasti Oleksandra Peklušenka objavili v piatok mŕtveho v jeho dome v dedine Sonjačne pri Záporoží.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako pripomína BBC, je to už šiesty predstaviteľ bývalého režimu, ktorý zomrel za nevyjasnených okolností. Peklušenko (60) mal na krku strelné poranenie a polícia jeho smrť vyšetruje, pričom okrem samovraždy zvažuje aj ďalšie možnosti vrátane vraždy. Bývalého gubernátora začali vyšetrovať v súvislosti so zásahom proti demonštrantom počas minuloročných protivládnych protestov. Miestne médiá špekulujú, že Peklušenkovi zistili lekári onkologické ochorenie.

Za posledných šesť týždňov zomrelo okrem Peklušenka päť ďalších bývalých funkcionárov z Janukovyčovej éry. Všetci údajne spáchali samovraždu. Exposlanec Janukovyčovej Strany regiónov Stanislav Melnyk (53) spáchal samovraždu 9. marca v kúpeľni. Bývalý podpredseda strany Mychajlo Čečetov skočil 28. februára zo 17. poschodia potom, čo ho obvinili zo sprenevery. Starostu mesta Melitopol Serhija Valtera, ktorého obvinili zo zneužitia právomocí, našli obeseného 25. februára. Bývalého zástupcu veliteľa polície v Melitopole Oleksandra Bordjuha objavili o deň neskôr mŕtveho v jeho byte. Bývalého šéfa Charkovskej regionálnej vlády Oleksija Kolesnyka našli obeseného 29. januára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies