Ďalšie zverstvo: Militanti z Islamského štátu upálili zaživa štyroch zajatcov

NETKY.SK • 31 August 2015, 18:41 • 2 min
Ďalšie zverstvo: Militanti z Islamského štátu upálili zaživa štyroch zajatcov

BAGDAD - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) zverejnili dnes na internete videozáznam, na ktorom je údajne zachytené upálenie štyroch zajatcov oblečených v oranžových väzenských odevoch.

slovakia

left justify in out

Všetci štyria muži sú za ruky a nohy zavesení na reťaziach tvárou dolu na kovovej konštrukcii a postupne upálení zaživa. Z videa, ktoré na webe zverejnil útvar propagandy IS, nie je jasné, akých zločinov sa štyria muži dopustili, ani miesto, kde ich extrémisti zavraždili.


Podľa Mirroru môže ísť o reakciu IS na video, na ktorom šiitský militant abú Azrael známy ako Anjel smrti najprv upáli a potom ako kebab orezáva zajatého bojovníka IS.


Abú Azrael najprv zakriveným mečom odreže z nohy upáleného príslušníka IS, potom sa obráti do kamery a povie: "IS, toto bude tvoj osud, rozkrájame ťa ako šauarmu (mäso upečené na rotačnom grile a postupne okrajované)."


Video bolo údajne nakrútené v irackom meste Bajdží. Azrael je vodcom šiitskej militantnej skupiny Brigáda Imáma Alího podporovanej Iránom.

 

Video nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies