Ďalšie zakopnutie Barcelony zamotalo boj o titul

NETKY.SK • 10 Apríl 2016, 11:51 • 2 min
Ďalšie zakopnutie Barcelony zamotalo boj o titul

MADRID - Boj o titul v španielskej futbalovej Primera division sa po sobotňajšej prehre FC Barcelona s Realom Sociedad San Sebastian (0:1) zdramatizoval. Katalánsky obhajca titulu získal v uplynulých troch ligových zápasoch iba bod a pred druhým Atleticom Madrid má už len trojbodový náskok, odveký rival Real stráca na lídra štyri body.

slovakia

left justify in out

Kormidelník FC Barcelona Luis Enrique pred súbojom 32. kola Primera division v San Sebastiane tušil, že jeho mužstvo nečaká na horúcej baskickej pôde žiadna prechádzka. Triumf domácich zariadil už v 5. minúte Mikel Oiarzabal. Hostia síce mali jasnú prevahu, čo sa týka držania lopty, lenže v koncovke boli bezzubí. Lionel Messi mohol v závere zvrátiť skóre zápasu, ale v dvoch tutovkách ho vychytal súperov brankár. Trápenie argentínskeho kanoniera sa prehĺbilo, na gól čaká 362 minút, čo sú Messiho najdlhšie "suchoty" od apríla, resp. mája 2011.

"Nikdy som netvrdil, že boj o titul je hotová vec. V uplynulých zápasoch sme stratili body a súperi sa k nám priblížili, ale stále sme v najlepšej pozícii. Prehry patria k futbalu. Teraz máme šancu ukázať, že sme najlepší tím na svete. Som presvedčený, že začneme opäť vyhrávať a vrátime sa do starých koľají," mobilizoval svoj tím Enrique. Barcelona v lige utrpela dve prehry za sebou prvýkrát od novembra 2014. "Vždy je ťažké otáčať výsledok. Už sme spravili takmer všetky chyby, ktoré sme mohli. Je načase otočiť list. Stále vedieme tabuľku, nesmieme sa ľutovať, ale pozerať sa dopredu," vyhlásil kapitán FCB Andres Iniesta.

 

Futbalisti Realu Madrid si napravili chuť po prehre vo štvrťfinále Ligy majstrov s Wolfsburgom (0:2) a doma zdolali Eibar presvedčivo 4:0. Real mal na San Bernabeu raketový nástup, už v 5. minúte ho poslal do vedenia James Rodriguez, keď z priameho kopu parádne obstrelil múr a zakrútil loptu k ľavej žrdi. V 18. minúte po prihrávke Cristiana Ronalda zvýšil na 2:0 Lucas Vazquez a o necelé dve minúty neskôr zakončil Ronaldo rýchlu kontru a strelil svoj jubilejný 30. ligový gól v sezóne. Portugalský krídelník vymyslel aj štvrtý gól domácich, keď našiel uličkou Jeseho a ten nemal problém dopraviť loptu do odkrytej brány. V druhom dejstve si už zverenci trénera Zinedina Zidana s prehľadom kontrolovali náskok a po záverečnom hvizde mohli sláviť svoje 22. víťazstvo v tejto sezóne La Ligy.

 

Zidane si však víťazstvo dlho nevychutnával, keďže už premýšľal nad odvetou štvrťfinále Ligy majstrov s Wolfsburgom. "Musíme si poriadne oddýchnuť a pripraviť sa na utorok. Čaká nás ťažká úloha zmazať dvojgólové manko, ale toto mužstvo už viackrát predviedlo, že je schopné veľkých vecí. Som rád, že proti Eibaru sa nikto z hráčov nezranil a ušetrili sme trocha energie na ťažký záver sezóny, keď sme o víťazstve rozhodli už v prvom polčase. Samozrejme nás teší, že je situácia v boji o titul otvorená a priaznivejšia pre nás. Teraz však myslíme na Wolfsburg," uviedol Zidane.

 

V tabuľke patrí "bielemu baletu" naďalej tretie miesto, s jednobodovým odstupom za mestským rivalom Atleticom. To v sobotu otočilo duel na pôde Espanyolu Barcelona a vďaka gólom Fernanda Torresa, Antoina Griezmanna a Kokeho zvíťazilo 3:1.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies