Ďalšie výnimočné zviera je na pokraji vyhynutia: Hrozí, že o tomto druhu sa ďalšie generácie budú učiť len z kníh

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
Ďalšie výnimočné zviera je na pokraji vyhynutia: Hrozí, že o tomto druhu sa ďalšie generácie budú učiť len z kníh

Ľudia by sa mali oveľa viac začať zaoberať prežitím tohto druhu, inak v tichosti vyhynie a svet príde o jeden unikátny druh.

slovakia

left justify in out

Ľudská činnosť a bezohľadné správanie na prírodu dolieha čoraz ťaživejšie. V posledných rokoch sa okrem zmien teploty stretávame aj so zánikom mnohých vzácnych druhov zvierat. Len nedávno sa svet rozlúčil s posledným samcom nosorožca tuponosého. Teraz sa však objavuje problém, o ktorom sa doposiaľ veľmi nehovorilo. Ide o najvyšších živočíchov obývajúcich našu planétu – žirafy.

 

Lov na africkom safari je stále populárnym „športom“. Zúčastňuje sa ho čoraz väčšie množstvo ľudí a zdá sa, že adekvátna regulácia akosi pokrivkáva. Znepokojujúce je aj to, že už dávno nie je výsadou len bohatých mužov, zúčastňujú sa ho aj deti. Pred časom sa na sociálnych sieťach objavila fotografia 12-ročného dievčaťa, ktoré sa odfotilo so svojim úlovkom, dospelou žirafou. Táto dievčina vďaka tomu, paradoxne, získala 50-tisíc sledovateľov na Instagrame.

 

Štatistiky uvádzajú, že väčšina trofejí končí v USA. Za posledných 10 rokov si ich Američania domov priniesli tisícky, za ktorými je smrť viac ako 3700 žiráf. Za tri dekády populácia tohto výnimočného zvieraťa v Afrike klesla o 40 percent. A to je naozaj alarmujúce číslo. Okrem lovcov, či už oficiálnych alebo pytliakov, sa na úhyne podieľa človek aj narušovaním prirodzeného prostredia zvierat.

                                        

Ochranári sa pokúšajú presadiť zmenu zákonov, ktorá by už lov neumožňovala každému, kto má na to peniaze, ale „len“ odstrel za takzvaným konzervatívnym účelom. Dúfajme teda, že sa im to podarí presadiť a z týchto krásnych tvorov nám neostanú len vypreparované exponáty v múzeách a súkromných zbierkach.

 

 

img

Zdroj: Pixabay



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies