Ďalšie vlakové nešťastie: Vo Švajčiarsku sa čelne zrazili vlaky, jeden mŕtvy a desiatky zranených!

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 07:59 • 2 min
Ďalšie vlakové nešťastie: Vo Švajčiarsku sa čelne zrazili vlaky, jeden mŕtvy a desiatky zranených!

GRANGES-PRES-MARNAND - Pondelňajšia čelná zrážka dvoch vlakov vo švajčiarskom kantóne Vaud si vyžiadala život jedného z rušňovodičov. Približne 35 ľudí utrpelo zranenia. Podľa agentúry DPA je päť ľudí vo vážnom stave.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo vo večerných hodinách pri obci Granges-prés-Marnand, zhruba 50 kilometrov juhozápadne od Bernu. Vo vlakoch bolo 40 ľudí, jeden z nich mieril do obce Lausanne, druhý do obce Payerne.

"Sú to regionálne vlaky. Rýchlosť majú trocha nižšiu. Hoci prišiel o život jeden človek a piati sú vážne zranení, mohlo sa to skončiť oveľa katastrofálnejšie," uviedol hovorca polície kantónu Vaun Jean-Christophe Sauterel. Podľa neho je ale príliš skoro hovoriť o príčinách zrážky. Podľa agentúry Reuters k nej došlo necelý týždeň po vlakovom nešťastí v španielskej Galícii, kde zahynulo 79 ľudí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies