Ďalšie VIDEO Islamistov: Vyhrážajú sa zabitím chorvátskeho rukojemníka

NETKY.SK • 6 August 2015, 06:36 • 2 min
Ďalšie VIDEO Islamistov: Vyhrážajú sa zabitím chorvátskeho rukojemníka

KÁHIRA - Zabitím zajatého chorvátskeho občana sa vyhrážajú egyptskí militanti na dnes zverejnenej videonahrávke, ktorá koluje na sociálnych sieťach medzi stúpencami extrémistickej džihádistickej sekty Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K zabitiu 30-ročného Tomislava Salopeka príde podľa odkazu vtedy, ak egyptské úrady do 48 hodín neprepustia "moslimské ženy". Muž na videozázname kľačí na neznámom mieste v púšti pri militantovi s nožom v ruke, vidno je aj zástavu IS.

 


Z videa však nie je jasné, o aké väznené ženy ide. Egyptské úrady väznia tisícky islamistov a predpokladaných prívržencov zakázaného Moslimského bratstva, ktoré bolo zakázané po vojenskom prevrate v roku 2013.
Z odkazu, ktorý zajatý Chorvát číta v angličtine, vyplýva, že militanti sú členmi odnože IS operujúcej na nestabilnom Sinajskom polostrove pod názvom Sinajská provincia. Salopeka zajali jej členovia údajne 22. júla.

 

Chorvátske ministerstvo zahraničných vecí koncom júla uviedlo, že jedného chorvátskeho občana s rovnakými iniciálkami uniesli v Káhire. Videozáznam bol zverejnený deň pred otvorením predĺženia Suezského prieplavu.
Videozáznam nazvaný "Odkaz egyptskej vláde" je vyhotovený v štýle predchádzajúcich propagandistických videí Islamského štátu, na ktorých sa džihádisti vyhrážali odrezaním hlavy rukojemníkom, čo neskôr aj zrealizovali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona