Ďalšie veľké zemetrasenia sú už teraz v Nepále nepravdepodobné

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:51 • 2 min
Ďalšie veľké zemetrasenia sú už teraz v Nepále nepravdepodobné

KÁTHMANDU - Nepálsky seizmológ Lok Bidžaja Adhikarí dnes uviedol, že ďalšie veľké zemetrasenia sa už teraz pravdepodobne nevyskytnú. Vyhlásil to v čase, keď malo práve uplynúť 72 hodín od ničivého zemetrasenia zo soboty 25. apríla.

slovakia

left justify in out

Adhikarí, šéf nepálskeho Národného seizmologického centra, povedal, že počet a sila dotrasov ustupuje. Od sobotňajšieho obrovského zemetrasenia s magnitúdou 7,8, ktoré si zatiaľ vyžiadalo viac ako 4300 mŕtvych, sa vyskytlo vyše 100 následných zemetrasení. Najväčšie bolo v nedeľu 26. apríla a malo magnitúdu 6,7.

 

Zem sa triasla aj dnes ráno okolo 05.00 h miestneho času, ale nameraná magnitúda bola len 4,5, informovala tlačová agentúra AP.

 

Menšie dotrasy budú podľa očakávania pokračovať ešte mesiac a obyvatelia nepálskeho hlavného mesta Káthmandu môžu naďalej cítiť otrasy, pretože epicentrum prvého sobotňajšieho zemetrasenia bolo v blízkosti metropoly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies