Ďalšie útoky Boko Haram v Nigérii: Zahynulo 60 ľudí!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 06:31 • 2 min
Ďalšie útoky Boko Haram v Nigérii: Zahynulo 60 ľudí!

ABUJA - Najmenej 60 ľudí zahynulo v nedeľu pri bombovom útoku islamistickej extrémistickej sekty Boko Haram neďaleko vojenskej základne v severovýchodnej Nigérii. S odvolaním sa na miestne noviny Sahara Reporters o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Výbuch zasiahol dve budovy, v ktorých sa nachádzajú bar a nevestinec, v meste Mubi vo federálnom štáte Adamawa večer. Neďaleko od miesta útoku majú základňu špeciálne jednotky nigérijskej armády, ktoré bojujú proti Boko Haram, uviedli bezpečnostné zdroje. Bar podľa nich pravidelne navštevujú vojaci i civilisti.
      

Hovorca polície podľa agentúry Reuters informoval, že terčom bomby bolo miesto, kde ľudia sledovali futbal v televízii. Počet obetí však zatiaľ neoznámil.
      

Predpokladaní členovia Boko Haram predtým cez víkend zabili podľa miestnych médií najmenej 42 ľudí v troch dedinách v štáte Borno, pri hraniciach s Kamerunom.
      

Pred troma týždňami členovia Boko Haram v štáte Borno povraždili ďalších najmenej 300 ľudí. V piatok si zase v Borne vystriehli a uniesli dvoch moslimských duchovných. Jedného z nich podľa hovorcu vlády zabili krátko po únose.
      

Minulý víkend bomba, ktorú samovražedný atentátnik viezol v aute k miestu sledovania futbalového zápasu v meste Jos, predčasne explodovala a zabila troch ľudí. Týždeň predtým v Jose samovražedný útočník zabil 118 ľudí a dve bomby na predmestí hlavného mesta Abuja v apríli pripravili o život 95 ľudí.
      

Skupina stále zadržiava vyše 200 školáčok, ktoré uniesla 14. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies