Ďalšie turné Aerosmith bude zrejme posledné, chcú to zaklincovať elegantne

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 16:16 • 2 min
Ďalšie turné Aerosmith bude zrejme posledné, chcú to zaklincovať elegantne

LOS ANGELES - Koncertné turné, ktoré na rok 2017 plánuje americká rocková kapela Aerosmith, bude pravdepodobne rozlúčkové.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre americký magazín Rolling Stone to prezradil frontman Steven Tyler. "Od mája do augusta robím tridsať (sólových, pozn. SITA) šou. Potom v roku 2017 vyrazíme s Aerosmith. Pravdepodobne urobíme rozlúčkové turné,“ vyjadril sa 68-ročný Tyler. „Teším sa však bez ohľadu na to, či budeme robiť rozlúčkové turné alebo pôjdeme do štúdia a urobíme ďalší album,“ poznamenal.


Formácia zatiaľ naposledy spoločne vystúpila v septembri roku 2015 v Moskve. Tyler medzičasom začal pracovať na svojej sólovej country nahrávke. Ako už v decembri v rozhlasovej šou Eddie Trunk Live na SiriusXM poznamenal gitarista kapely Brad Whitford, päťčlenná formácia uvažovala o koncertnej šnúre, ktorá by niesla názov Rozlúčkové turné. „Myslím, že je to len naším vekom. Viete, niečo sa stane. Je jednoducho neodvratné, že to niekto už nebude môcť robiť. Takže by bolo veľmi pekné dať si veľmi dlhú poklonu a povedať ďakujeme a... zaklincovať to trochu elegantne,“ vyjadril sa.


Aerosmith vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin', Crazy, Janie's Got A Gun, Jaded, Livin' On The Edge, Pink či I Don't Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998). V kapele okrem Tylera a Whitforda pôsobia aj Joe Perry (gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock'n'rollovej siene slávy, pričom Tyler s Perrym získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies