Ďalšie straty na životoch: Vodný živel si v Taliansku vyžiadal už najmenej päť obetí!

NETKY.SK • 13 November 2014, 18:13 • 2 min
Ďalšie straty na životoch: Vodný živel si v Taliansku vyžiadal už najmenej päť obetí!

RÍM - Najmenej päť ľudí prišlo už o život v Taliansku, ktoré stále sužujú extrémy počasia.

slovakia

left justify in out

 V okolí Cremy neďaleko Milána našli záchranári mŕtve telo 36-ročného muža, ktorého podľa dnešných informácií talianskych médií strhli v oblasti masy vody.
     

Vo vodách jazera Lago Maggiore neďaleko taliansko-švajčiarskej štátnej hranice sa utopil 70-ročný muž, ktorý sa pokúšal ukotviť svoje plavidlo a spadol pri tom do jazera.
     

Kritická je aj situácia pri Comskom jazere, ktorého voda vystúpila tak vysoko, že zaplavila niektoré obce v okolí.
     

Už utorkový zosuv pôdy v Leivi v Ligúrsku si vyžiadal dve obete. V stredu potom prišla smutná správa z Crevacuore v Piemonte, kde masy bahna zachytili a zasypali miestneho sedemdesiatnika.
     

V okolí mesta Bologna sa včas podarilo nájsť 87-ročného muža, ktorého masy vody strhli a ktorý zostal uviaznutý pod zaparkovanými vozidlami.
     

Intenzívne zrážky, ktoré boli prakticky pre celé územie Talianska charakteristické v utorok i v stredu, dnes trocha zoslabli, čo platí aj o rozmarmi počasia najvážnejšie zasiahnutých oblastiach Ligúrsko, Lombardsko a Piemont. Búrky však hlásia aj zo stredomorského ostrova Sicília.
     

Extrémy počasia spôsobili nemalé problémy v cestnej, železničnej a čiastočne i leteckej doprave. 
     

V Miláne dnes zostali uzavreté viaceré školy, ktorých brány by sa mali opäť otvoriť v piatok. Voda rieky Seveso na krátky čas zaplavila aj železničnú stanicu, situáciu sa tam však už v stredu večer podarilo dostať pod kontrolu. Dnes sa v meste intenzívne pracovalo na odstraňovaní nánosov, ktoré zanechal vodný živel.
     

Prognóza meteorológov zrejme obyvateľov Talianska veľmi nepotešila, pretože hovorí o tom, že intenzívne zrážky by krajinu ohli zasiahnuť opäť v sobotu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona