Ďalšie propagandistické video KĽDR: Útok na Soul!

NETKY.SK • 22 Marec 2013, 11:15 • 2 min
Ďalšie propagandistické video KĽDR: Útok na Soul!

SOUL - Severná Kórea v piatok zverejnila na internete ďalší propagandistický videopríspevok, v ktorom ukazuje, ako by mohol vyzerať vpád na územie znepriateleného Juhu.

slovakia

left justify in out

Štvorminútový zostrih nazvaný Krátka, trojdňová vojna sa začína zábermi intenzívnej delostreleckej a raketovej paľby, na čo nadväzuje simulácia pozemného a leteckého útoku. Vo videu nechýbajú ani zábery parašutistov nad Soulom, pričom sa v komentári pripomína, že v rámci plánovej invázie by tisíce občanov Spojených štátov žijúcich v Južnej Kórei skončili ako zajatci. Komentátor pri opise jednotlivých fáz taktiež uvádza, že proti silám pod americkým velením budú použité "silné zbrane hromadného ničenia".

Najnovší príspevok priniesol severokórejský kanál Uriminzokkiri, ktorý preberá správy a propagandu zo štátnych médií. Z rovnakého zdroja pochádzajú aj predošlé videá, kde Severokórejčania ukazujú fiktívne útoky na New York, Biely dom, či dokonca prezidenta Baracka Obamu. Propaganda odzrkadľuje stúpajúce napätie na Kórejskom polostrove, kde sa obe strany vzájomne obviňujú z provokácií a organizujú vojenské cvičenia. Sever navyše po sprísnení sankcií zo strany OSN vypovedal zmluvu o prímerí, ktoré fakticky ukončilo Kórejskú vojnu v 50. rokoch minulého storočia, a najnovšie hrozí útokmi na základne USA v Japonsku a na Guame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona