Ďalšie povodne si vyžiadali jednu obeť a dvoch nezvestných

NETKY.SK • 8 August 2014, 17:41 • 2 min
Ďalšie povodne si vyžiadali jednu obeť a dvoch nezvestných

SARAJEVO - Bosnu a Hercegovinu zasiahli tento týždeň ďalšie povodne, ktoré si zatiaľ vyžiadali jednu obeť a dvoch nezvestných.

slovakia

left justify in out

Najviac postihnutá je centrálna časť krajiny vrátane mestečka Željezno Polje, ktoré zasiahli katastrofálne záplavy aj v máji tohto roku. Nahnevaní miestni obyvatelia, ktorí zatiaľ nedostali od vlády žiadne kompenzácie po prvých povodniach, zablokovali vo štvrtok na protest miestnu hlavnú cestu. Niektorí z nich totiž žili dodnes v stanoch a aj tie im teraz znovu odniesla voda. Vláda vyhlásila v postihnutej oblasti stav ohrozenia, čo jej umožnilo uvoľniť nevyhnutné finančné prostriedky na okamžitú pomoc.

 

Balkán vrátane Bosny a Srbska postihli najväčšie povodne za vyše 120 rokov, ktoré si vyžiadali vyše 80 mŕtvych a spôsobili obrovské materiálne škody. Len v Bosne ich vyčíslili na dve miliardy eur. Medzinárodní darcovia prisľúbili v júli obom krajinám na obnovu 1,8 miliardy eur. Zlá koordinácia medzi úradmi v bosnianskej Republike srbskej a Federácii Bosny a Hercegoviny viedla k tomu, že financie zatiaľ neboli vôbec použité.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies