Ďalšie podozrenie z obťažovania detí: Otrasné činy sa mali stať v domove Združenie Rodiny pre detský úsmev pri Leviciach

NETKY.SK • 21 December 2016, 20:47 • 2 min
Ďalšie podozrenie z obťažovania detí: Otrasné činy sa mali stať v domove Združenie Rodiny pre detský úsmev pri Leviciach

BRATISLAVE - V súkromnom domove Združenie Rodiny pre detský úsmev vo Veľkých Kozmálovciach v okrese Levice malo údajne dôjsť k sexuálnemu obťažovaniu detí. Informovala o tom dnes televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve.

slovakia

left justify in out

Podozrivý je jeden zo zamestnancov. Tri úrady práce podali v tejto súvislosti trestné oznámenia. Takmer všetky deti z domova premiestnili. Ministerstvo práce začalo správne konanie o zrušení akreditácie.

 

Na podozrenia prišiel podľa televízie pracovník sociálnej kurately pri poskytovaní pomoci rodine, ktorej deti boli dočasne umiestnené v domove. Z rozhovoru s deťmi a rodičmi vyplynulo, že mohlo dôjsť k sexuálnemu obťažovaniu jedného z detí.

 

Úrady podľa televízie preverili aj ostatné deti v zariadení. Mali objaviť ďalšie podozrivé prípady. Následne rozhodli o premiestnení chovancov, ku ktorému došlo takmer okamžite.

 

V prípade Združenia Rodiny pre detský úsmev nejde podľa televízie o klasický domov, ale skôr o profesionálne rodiny. Markíza sa pokúsila so zariadením skontaktovať, ale neúspešne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies