Ďalšie odpočúvanie Nicholsona: Telefonoval so šéfom piťovcov ako s rodinným priateľom!

NETKY.SK • 6 November 2013, 08:03 • 2 min
Ďalšie odpočúvanie Nicholsona: Telefonoval so šéfom piťovcov ako s rodinným priateľom!

BRATISLAVA – Ďalšie nahrávky odpočutých telefonátov novinára Toma Nicholsona niekto zverejnil na internete, upozornil denník Sme.

slovakia

left justify in out

Anonym tak urobil dva týždne po tom, ako denník Sme e-mailom dostal nahrávku Nicholsonovho krátkeho telefonátu s bývalým kolegom o pracovných záležitostiach.

Tentoraz ide o tri nahrávky so šéfom skupiny piťovcov Jurajom O., ktorý je od novembra 2011 vo vyšetrovacej väzbe. Z e-mailu nie je jasné, či ide o rovnakého odosielateľa. Správa s odkazom na internetovú stránku s nahrávkami prišla v utorok do viacerých médií. 

Nicholson s Jurajom O. telefonuje o témach, ktorým sa ako novinár venoval a súviseli s piťovcami. V jednom prípade ide o starú zákazku bratislavského magistrátu pre ich bezpečnostnú službu, v druhom hovoria o vražde Daniela Tupého, z ktorej boli pôvodne obžalovaní ľudia blízki Jurajovi O. „Bol som s ním v kontakte od roku 2008, telefonickom aj osobnom. Je to súčasťou mojej práce,“ povedal Sme Tom Nicholson, ktorý dlhodobo píše o kauzách spájaných s podsvetím, politikou a tajnými službami. Už po zverejnení prvej nahrávky ohlásil, že podá trestné oznámenie. Teraz ho plánuje ešte rozšíriť. Aký môže mať odosielateľ motív, netuší. 

Komentár k nahrávkam Nicholsonových telefonátov s Jurajom O. upriamuje pozornosť na to, že si tykajú a správajú sa k sebe familiárne. Nicholson vysvetľuje, že taký je štýl komunikácie ľudí z podsvetia. „Inokedy mi zavolajú o siedmej ráno a surovo vulgárnym spôsobom mi nadávajú. Tieto nahrávky však už nepustili.“ Vylučuje, že by bol s Jurajom O. kamarát. Polícia minulý týždeň potvrdila, že Nicholsona legálne odpočúvala po vražde Ernesta Valka, s ktorým sa poznal. Poznal sa s ním aj Juraj O. Ako sa Nicholsonove nahrávky mohli dostať na verejnosť, policajti zatiaľ nevysvetlili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies