Ďalšie odhalenia Snowdena: Amerika aj Británia sledovala izraelského premiéra a predstaviteľov EÚ!

NETKY.SK • 21 December 2013, 06:41 • 2 min
Ďalšie odhalenia Snowdena: Amerika aj Británia sledovala izraelského premiéra a predstaviteľov EÚ!

LONDÝN - Najnovšie dokumenty, ktoré vyzradil bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edward Snowden, ukázali, že britské a americké tajné služby sledovali komunikáciu izraelského premiéra a predstaviteľov Európskej únie medzi stovkami ďalších cieľov v asi 60 krajinách.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes britská tlač, ktorú citovala agentúra Associated Press.

Noviny Guardian uviedli, že britská tajná služba GCHQ spolupracovala s americkou NSA pri sledovaní e-mailovej adresy izraelského premiéra Ehuda Olmerta. Ukázal to dokument z roku 2009. Ďalšie prominentné ciele zahŕňali čelného predstaviteľa Európskej komisie zodpovedného za konkurencieschopnosť, nemecké vládne budovy a francúzsku obrannú spoločnosť Thales, ktorej spoluvlastníkom je vláda. Podľa tejto správy sledovali tajné služby aj Rozvojový program OSN, Detský fond OSN (UNICEF) a niekoľko nemenovaných hláv afrických krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies