Ďalšie negatívne správy z Číny stlačili cenu Brentu k 48 USD/barel

NETKY.SK • 28 September 2015, 09:42 • 2 min
Ďalšie negatívne správy z Číny stlačili cenu Brentu k 48 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali pokles, a to aj napriek zníženiu počtu aktívnych ťažobných zariadení v USA v minulom týždni. Vplyv tohto faktora prekonali nové negatívne ekonomické informácie z Číny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla spoločnosť Baker Hughes, počet aktívnych ťažobných zariadení v USA sa minulý týždeň znížil o štyri, čo je síce neveľký počet, no je to pokles ich počtu už štvrtý týždeň po sebe. Túto informáciu z konca minulého týždňa ale najnovšie prekonali správy, že zisky čínskych priemyselných podnikov klesli v auguste medziročne takmer o 9 % a zisky za obdobie od januára do konca augusta zaznamenali pokles zhruba o 2 %.

 

"Problémy spojené s tempom rastom pokračujú aj naďalej. Ázii sa stále nedarí výraznejšie naštartovať," povedal Frederic Neumann z banky HSBC v Hongkongu.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri klesla do 5.23 h SELČ o 42 centov na 48,18 USD (43,21 eura) za barel (159 litrov). V podobnom rozsahu sa znížila aj cena americkej ľahkej ropy WTI. Tá klesla o 39 centov na 45,31 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies