Ďalšie násilie pred ZOH v Soči: Sedem mŕtvych

NETKY.SK • 15 Január 2014, 15:18 • 2 min
Ďalšie násilie pred ZOH v Soči: Sedem mŕtvych

MACHAČKALA - Traja členovia bezpečnostných jednotiek a štyria militanti zahynuli niekoľko týždňov pred začiatkom zimných olympijských hier v Soči počas prestrelky v nepokojnom ruskom severokaukazskom regióne.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v stredu hovorca dagestanskej vyšetrovacej komisie Rasul Temirbekov pre agentúru AP, ozbrojenci sa zabarikádovali v dome v dedine Karnajurt. Dagestan, väčšinovo moslimská republika na ruskom Severnom Kaukaze, je epicentrom pretrvávajúceho konfliktu medzi islamskými povstalcami a ruskými bezpečnostnými silami. Líder povstalcov Doku Umarov vyzval svojich nasledovníkov, aby útočili na dejisko ZOH v Soči.

Rusko zaviedlo začiatkom januára mimoriadne bezpečnostné opatrenia v snahe zabrániť útokom počas olympijských hier. Obavy vyvolávajú najmä hrozby zo strany islamských extrémistov zo Severného Kaukazu, ktorí koncom decembra uskutočnili dva teroristické útoky vo Volgograde a zabili najmenej 34 ľudí. Najprísnejšie opatrenia platia v dejisku zimných olympijských hier Soči. V meste a jeho okolí nasadili až 37 000 príslušníkov bezpečnostných síl. Do 350-tisícového mesta pri Čiernom mori smú vojsť len autá so špeciálnym povolením. Všetky demonštrácie a pochody tam musí schváliť ministerstvo vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies