Ďalšie kolo mierových rokovaní o Sýrii v Ženeve sa skončilo bez dohody

NETKY.SK • 1 Apríl 2017, 09:40 • 2 min
Ďalšie kolo mierových rokovaní o Sýrii v Ženeve sa skončilo bez dohody

ŽENEVA - Vo švajčiarskej Ženeve sa dnes skončilo ďalšie, v poradí už piate kolo rozhovorov mierových rokovaní o Sýrii. Podľa osobitného vyslanca generálneho tajomníka OSN pre Sýriu Staffana de Misturu sa opäť podarilo dosiahnuť určitý pokrok, avšak mierová dohoda je stále v nedohľadne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Najnovšie kolo rozhovorov medzi zástupcami sýrskej vlády a opozície trvalo osem dní. Obe strany sú podľa de Misturu odhodlané opäť zasadnúť k rokovaciemu stolu. Termín nového kola vyslanec zatiaľ nezverejnil, keďže ho ešte musí prekonzultovať s Bezpečnostnou radou a generálnym tajomníkom OSN Antóniom Guterresom.

 

Podľa de Misturu všetky vyjednávacie tímy v Ženeve vykonali veľký kus práce a k riešeniu zložitých otázok pristupovali profesionálne.

 

Občianska vojna v Sýrii si za sedem rokov svojho trvania vyžiadala už okolo 400.000 životov. Za hranice utieklo už viac ako päť miliónov Sýrčanov a ďalších 6,3 milióna ľudí je vnútorne vysídlených v samotnej Sýrii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies