Ďalšie investície Nissanu v Británii budú závisieť od dohôd Londýna a EÚ

NETKY.SK • 5 August 2016, 14:06 • 2 min
Ďalšie investície Nissanu v Británii budú závisieť od dohôd Londýna a EÚ

LONDÝN - Budúce investičné rozhodnutia japonskej automobilky Nissan budú do veľkej miery závisieť od toho, na akých obchodných vzťahoch pre obdobie po brexite sa dohodne Británia s Európskou úniou. Povedal to pre britskú spoločnosť BBC šéf Nissanu Carlos Ghosn. Pre firmy budú podľa neho dôležité podmienky v oblasti ciel, obchodu a voľného pohybu tovaru.

slovakia

left justify in out

Závod v severoanglickom Sunderlande, kde Nissan zamestnáva okolo 6700 ľudí, sa podľa agentúry Reuters podieľal na minuloročnej britskej produkcii takmer 1,6 milióna vozidiel zhruba tretinou.

 

Väčšina produkcie ale smeruje na trh kontinentálnej Európy a Nissan preto podobne ako iné firmy vyčkáva na výsledky rokovaní Londýna a Európskej únie o vzájomných vzťahoch po odchode Británie z EÚ. Až potom plánuje urobiť rozhodnutia, čo sa týka nových investícií.

 

"Otázkou je, čo sa stane s podmienkami v oblasti ciel, obchodu a pohybu tovaru," povedal Ghosn. "Sú to veľmi citlivé veci, od ktorých budú závisieť naše budúce investičné rozhodnutia, najmä čo sa týka produktov určených pre európsky trh," dodal šéf Nissanu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies