Ďalšia zdravotná sestra z Dallasu sa vyllečila z eboly

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:20 • 2 min
Ďalšia zdravotná sestra z Dallasu sa vyllečila z eboly

WASHINGTON - Druhá zdravotná sestra, ktorá sa infikovala vírusom eboly pri starostlivosti o neskôr zosnulého Libérijčana, dnes ako vyliečená opustila zdravotnícke zariadenie.

slovakia

left justify in out

Ochorenie diagnostikovali u 29-ročnej Amber Vinsonovej pred asi dvoma týždňami a hospitalizovali ju na špecializovanom pracovisku v Atlante.

 

Pacientka sa dnes poďakovala všetkým lekárom a zdravotníckemu personálu, ako aj dvom skôr vyliečeným americkým pacientom s rovnakou diagnózou, lekárovi Kentovi Brantlymu a misionárke Nancy Writebolovej, darcom krvnej plazmy, ktorá prispela k jej uzdraveniu.

 

V americkom štáte Ohio zostáva naďalej pod lekárskym dohľadom okolo 150 ľudí, ktorí sa v inkriminovanom čase dostali do kontaktu s teraz vyliečenou zdravotnou sestrou.

 

Jej kolegyňu Ninu Phamovú z dallaskej nemocnice vyhlásili za uzdravenú a prepustili z nemocnice v uplynulý piatok. Ešte v ten istý deň ju v Bielom dome prijal prezident USA Barack Obama.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies